Hur anlitar man en bra lokal hantverkare?

Det kommer en tid i varje husägares liv då de stöter på ett renoverings- eller reparationsprojekt som är för litet för ett större företag och för stort för dem själva att ta hand om. För den här situationen och många andra liknande situationer finns det ett växande behov för en handyman – hemreparationsspecialist som specialiserar i små reparationer och renoveringar som vanligtvis är för små för stora firmor. Så hur gör man då för att hitta en bra hantverkare för mindre projekt i sitt hem?

Så hittar Du en bra lokal hantverkare

Det låter rätt simpelt men en av de första sakerna du bör ta reda på är om den hantverkare du tänker anlita har aktuell erfarenhet inom det område du behöver en hantverkare till. Så om du behöver lite enklare rörmokeri, se till att du anlitar en hantverkare som har nyligen har tagit bort och ersatt en kökskvarn, om det nu är det du behöver hjälp med. Låter galet, men en del människor anlitar en hantverkare till att laga diskmaskinen bara för att någon hade sagt att personen i fråga var en bra hantverkare även om han aldrig hade lagat en diskmaskin i hela sitt liv! För att hitta en bra hantverkare i ditt område kan du börja med att fråga runt bland dina vänner, familjemedlemmar och bekanta. Du kan också få rekommendationer för en hantverkare från lokala mäklare och byggvaruhus. På senaste tiden har fler och fler börjat använda sina sociala nätverk för att fråga om rekommendationer där också. Häromdagen la jag upp en förfrågan på ett av mina sociala nätverk och jag fick flera svar från vänner i mitt område så var inte rädd för att använda dina sociala nätverk också.

anlita en lokal rekommenderad hantverkare i visby

Rekommenderad hantverkare

Ett annat gott råd för att hitta en bra hantverkare i din stad är att använda sig av mängden information som kan hittas på nätet. Börja med att göra en google sökning för en hantverkare i din stad. Google ger dig då resultat på en hantverkare i ditt område som redan har recensioner och feedback online.

Det är en bra början och du kan också kolla in några lokala hemsidor för fler recensioner och feedback av en hantverkare i ditt område. Innan du anlitar en hantverkare så titta efter klagomål! Googla eller använd andra sökmotorer för att hitta klagomål, lägg till ”klagomål” eller ”recensioner” i sökfältet.

Om du vill vara extra noga och om projektet du behöver hjälp med kostar tillräckligt för att kunna motivera det, kan du också fråga din hantverkare för referenser. Låt säga att du forskat lite om en hantverkare och ringer honom och vill veta vad hans pris är för ett särskilt projekt. Ett sista steg för att försäkra dig om att du jobbar med en bra hantverkare är att fråga honom om referenser. Genom att prata med några av hans tidigare kunder, kan du åtminstone försäkra dig om att andra har varit nöjda och glada med hans arbetskvalitet förut. Ju fler referenser din hantverkare har, desto bättre och ju dyrare ditt projekt är desto mer tid bör du lägga ner på att ringa referenserna och se till att du anlitar en bra hantverkare.